Schoonheidssalon

Bezoek jij regelmatig de schoonheidssalon voor een pigmentvlekken behandeling of voor een andere behandeling, kijk dan de volgende keer eens goed om je heen. De meeste schoonheidssalons zijn gevestigd bij de mensen aan huis in bijvoorbeeld een verbouwde garage of een opgeknapte zolderkamer. Dat kun jij zelf natuurlijk ook. Maar hoe begin je dan een schoonheidssalon aan huis?

 

Geniet jij ervan om mensen in de watten te leggen?

Vooropgesteld: als je een schoonheidssalon wilt beginnen, weet dan echt zeker dat je mensen graag in de watten legt. Het is gewoon werk en je hebt niet altijd te maken met een vriendin die je behandelt. Integendeel zelfs. Ja, je weet het zeker? Prima, zorg dan eerst dat je een cursus op een opleiding gaat volgen die van jou een gediplomeerde schoonheidsspecialist maakt. Na een algemene opleiding kun jij je vervolgens specialiseren in bepaalde behandelingen.

 

Informeer bij de gemeente over het geldende bestemmingsplan

Verder is het verstandig voor je allerlei kosten maakt eerst bij je gemeente te informeren of je wel een schoonheidssalon aan huis mag beginnen in verband met het bestemmingsplan. Mag dit gewoon, schrijf je dan in bij de Kamer van Koophandel, iets dat als ondernemer verplicht is. Sluit ook meteen een verzekering af, voor schoonheidsspecialisten zijn speciale verzekeringen beschikbaar.

Schoonheidssalon Kaars

 

Geef de sfeervolle ruimte altijd jouw eigen handtekening

Heb je dit geregeld? Dan kun jij je schoonheidssalon gaan inrichten, een beste belangrijke klus en een erg leuke klus ook om te doen. Check zoveel mogelijk salons op internet en pik van deze salons het beste eruit en kijk of je dit in je eigen salon toe kunt passen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden immers. Belangrijk is de sfeer van je salon, iets dat je kunt bereiken met rustige wanden, een schilderij, en uiteraard de welbekende geurstokjes. Geef je schoonheidssalon altijd een eigen handtekening, bekenden van je moeten in een oogopslag kunnen zien dat jij de ruimte ingericht hebt.

 

Opening voor familie en vrienden en kortingsbonnen

Is je eigen schoonheidssalon helemaal klaar? Organiseer dan een leuke opening en nodig al je familie, kennissen en vrienden hiervoor uit. Uiteraard krijgt iedereen wat van je mee, als je slim bent ga je met kortingsbonnen werken die je familie en vrienden ook weer uit mogen delen. Geheid dat het vervolgens heel snel druk wordt in je schoonheidssalon. Helemaal als je bij de plaatselijke krant gaat adverteren en mensen die besluiten een behandeling te boeken iets cadeau geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *