Een baard scheren doe je zo

Veel mannen denken dat het scheren van een baard eenvoudig is, maar dit is niet het geval. Om hier duidelijk een inzicht in te geven, zullen we hieronder een aantal onderwerpen uitlichten die van belang zijn. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is zeker aan te raden om onderstaande tips mee te nemen als je besluit je baard te scheren, want hierdoor weet je zeker dat je gezicht zo optimaal mogelijk verzorgd is.

 

Een korte samenvatting van hoe je jouw baard moet scheren

Als eerst is het belangrijk dat je de gezicht grondig schoonmaakt en gebruik maakt van zeep met glycerine-zeep. Vervolgens is het goed om de huid nat te maken met een washandje en warm water. Zodra de huid wat nat aanvoelt, moet je scheerschuim aanbrengen en de scheerschuim op de huid insmeren. Als je zover bent, is het aan te raden om een scherp mesje te gebruiken. Mocht je een mesje te vaak gebruiken, dan wordt deze bot en dit is zeker af te raden. 

Baard scheren

Nu kan het scheren beginnen en het is aan te raden om altijd twee handen te gebruiken. Met de ene hand is het aan te raden om de huid strak te trekken en met de andere te scheren. Tijdens het scheren is het ook noodzakelijk om de mes af te spoelen. Ook is het goed om twee keer te scheren waarbij je de eerste keer met de groeirichting mee scheer en bij de tweede keer tegen de groeirichting in.

 

Het scheren zit erop, nu is het aan te raden om met lauw water jouw gezicht af te spelen en vervolgens nog een meer met koud water. Droog vervolgens jouw gezicht af en breng een aftershave product aan om zodoende de huid te kalmeren. Ook is het advies zeker om niet te vaak te scheren.

 

Het is altijd aan te raden om natuurlijke producten aan te schaffen

Als je op het punt staat om je baard te scheren, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste producten in huis hebt. Om dit te bewerkstelligen, is het aan te raden om hier aandacht aan te besteden. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat de producten die je aanbrengt goed zijn voor je huid. Om dit bewerkstelligen, is het dus aan te raden om producten aan te schaffen die goed zijn voor je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *