Brazilian wax

Brazilian wax

Brazilian wax is niets meer of minder dan het verwijderen van haren uit het schaamstreekgebied: de venusheuvel, de vagina en het gedeelte rond de anus. Brazilian wax levert een bikinilijn op met een zachte huid, zonder irritatie en pukkels. Wel blijft bij Brazilian wax een streepje haar op de venusheuvel achter.

 

Brazilian wax was meteen bekend, met speciale dank aan Naomi Campbell

Dat de specialisten die dit uitvoeren vaak honderduit met je praten geldt als afleidingsmanoeuvre, omdat Brazilian wax nogal eens als ietwat pijnlijk ervaren wordt. De Brazilian Wax methode werd in 1994 geïntroduceerd en werd meteen omarmd door bekendheden als Gwyneth Paltrow en Naomi Campbell en leverde deze methode meteen veel bekendheid op. Idealiter maak je een afspraak zo’n twee of drie dagen voor je geacht wordt een bikini te dragen, zo krijgen de haarfollikels de tijd om even bij te komen. Drie dagen voor en drie dagen na de menstruatie is het niet verstandig een dergelijke behandeling uit te laten voeren.

 

Haar kan in diverse modellen aangebracht worden

Het deel haar dat blijft kan in diverse modellen aangebracht worden. Je kunt zelf bij de aanbieder van Brazilian wax aangeven welk haar je per se wel en per se niet wilt kwijt wilt. Je kunt nog tot het moment waarop de behandeling begint kiezen in welk model de haartjes eventueel gewaxt moeten worden. In de wereld van Brazilian wax betekent de Hollywood dat alle haren uit de schaamstreek weggehaald worden terwijl de Brazilian betekent dat er een streepje haar in het midden blijft staan.

 

Breed van boven en smal van onderen

De Triangel is een driehoek die breed van boven en smal van onderen is en de Valentijn staat voor een hartje op de venusheuvel. Met de Letter wordt bedoeld dat je de eerste letter van de naam van bijvoorbeeld je partner laat harsen. Het is verstandig voor de behandelingen een goede nachtrust te nemen en als je nerveus bent, neem dan een uurtje voor de behandeling een paracetamol of Advil in.

 

Die dag geen deodorant

Voorkom verder dat de huid zon verbrand is en het is eveneens aan te raden de huid twee dagen voor de behandeling te scrubben. Dit voorkomt namelijk die vervelende ingegroeide haren achteraf. Het is af te raden bodylotion, bodyolie of douche crème op de dag van behandeling te gebruiken. Laat je ook de oksels doen dan gebruik je die dag geen deodorant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *